Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0
+36301846149

Cruelty-free kontaktlencse a piacon!

Nem akarlak megrémiszteni, de tudnod kell: A kontaktlencsék kb. 99%-át állatokon tesztelik.

De jó hír is van:
Az a bizonyos 1% létezik, amit erőszakmentesen gyártanak, állatkísérletek nélkül, és már Magyarországon is kapható!

Nem volt könnyű megtalálni, de sikerült, a gyártóval való levelezés során még egyszer megbizonyosodtam róla, hogy tényleg cruelty free és 100% vegán termékekről van szó.

Nem mindegy ugyanis, hogy melyik országban gyártják az adott terméket, és ott milyen szabályozások érvényesek az adott iparban, az adott országra. Amerikában
például egész jól néz ki a törvény állása, az előző cikkemben olvashatsz róla.

A skót Daysoft olyan napi, eldobható kontaktlencsét gyárt, ami teljes mértékben erőszakmentes, és 100% vegán. Nem alkalmaznak semmilyen állati eredetű alapanyagot a kontaktlencse előállításához, és nem is tesztelik a terméket állatokon. Erre azért nincs szükségegük az ellenőrzést végző hivatalnál, mert az alapanyagot régóta használják és elegendően megalapozottan nem kártékony az emberi viseletre.

Emellett még azt is kiemelték, hogy a kontaktlencse csomagolása kifejezetten környezetkímélő. A többi gyártóval szemben csak 50%-nyi alapanyagot használnak fel a csomagolás gyártásakor. Plusz: a csomagolás biológiailag lebomló anyagból készül. Csodás hír!

És még az is, hogy maga az eldobható (napi) kontaktlencse is minimális negatív környezeti utóhatást hagy maga után, mivel nincs szükség lemosófolyadékra, így annak flakonjára sem.

Ennek örömére mostantól egész gyors kiszállítással megrendelheted a Vegán Optikából a kontaktlencsét.

 

Következő írásomban összegyűjtöm azokat a kontaktlencse-gyártókat, amik állatkísérletesek. Nem lesz rövid a lista sajnos