Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0
+36301846149

Gyakori kérdések

Mitől cruelty-free egy kontaktlencse / -folyadék / szemcsepp?

A ma Magyarországon kapható kontaktlencsék, ápolószerek és szemcseppek gyártóinak elsöprő többsége végez állatkísérleteket. Mi felkutattuk azokat a gyártókat, akik vállalják, hogy nem tesztelik termékeiket állatokon, sőt, állati eredetű összetevőt sem használnak a gyártás során. Az összes általunk forgalmazott termék állatkísérlet-mentes és vegán. 

Nem kötelező a kontaktlencséket állatokon tesztelni?
Tesztelni az orvosi eszköznek minősülő termékeket kötelező. A közhiedelemmel ellentétben azonban lehetséges ezt állatkísérletek nélkül is végezni. Gyártóink emberektől származó sejtkultúrákon tesztelik az összes terméküket, így szükségtelen az állatokkal szembeni kegyetlenség.

Mennyi idő alatt kapom meg a rendelésem?

Környezetbarát elveinkkel összhangban szemét-, és raktárkészlet nélkül dolgozunk. Az összes terméket rendelésedet követően közvetlenül az európai, és amerikai gyártóinktól kapjuk, így a szállítási idő ennek megfelelően kb. 10-14 nap.

Mi történik, ha nem tetszik élőben a termék/túl nagy/kicsi/nem megfelelő?

Semmi vész, vedd fel velünk a kapcsolatot! Alapvetően arra fogunk kérni, hogy küldd vissza nekünk a terméket és visszaadjuk a pénzedet. A részletes feltételeket a garancia pontban találod.

A szemüvegek növényi, lebomló anyagból készülnek. Le fog bomlani az arcomon, használat közben?
Természetesen nem fog. A cellulóz-acetát lebomlása komposztálás során indul be a talajban található baktériumok segítségével és körülbelül 9 hónapig tart. Normál használat során évtizedeket is kibír.

Miért ilyen olcsók a szemüvegek? Ugyanezt a márkát külföldön a többszöröséért árulják.
A londoni ingatlanárak is a többszörösei a budapestieknek. Küldetésünk, hogy a magyar felhasználókhoz a magyar pénztárca számára elérhető áron juttassunk el a környezettudatos, cruelty-free szemüvegeket.